شرکت پارسیان کلایمر

سکوی کار آویز موسوم به دستگاه کلایمرامروزه بصورت گسترده در داخل و خارج از کشور جهت ساخت سرییع آسمان خراش ها و ساختمان های بلند مرتبه مورد استفاده قرار می گیرد و بدینوسیله باعث ایمنی بیشتر در کار و نیز در زندگی و سرمایه انسان میگردد.

افرادی که از این سیستم استفاده می کنند می بایستی دفتر چه راهنمای آن و دستور العمل های مربوطه را قبلاً بدقت مزالعه نمایند.

این کتابچه حاوی جزئیات و قوانین ایمنی برای اپراتوری،نصب و راه اندازی ، بازرسی و نگهداری از کلایمر مورد نظر می باشد و مطالعه آن برای استفاده کننده از دستگاه های کلایمر الزامی بوده ومسئولیت کلیه خطرات ناشی از عدم آشنایی اپراتور با مطالب مندرج در آن بعهده شخص وی می باشد.

این کتابچه البته شامل کلیه موارد ایمنی مرتیط با کار در ارتفاع نبوده و وظیفه اپرتور یا هر شخص فعال در صنعت ساختمان علی الخصوص کار در ارتفاع می باشد که اطلاعات خود را در این زمینه توسط منابع دیگر تقویت نماید.

الف) قوانین ایمنی برای عملیات کلایمر و کلایمر مونوریل

  • دستگاه کلایمر می بایست توسط فرد با مهارت که دوره تکنیکی مربوطه را گذرانده است راه اندازی و نگهداری شود. این فرد می بایست کاملا مسلط به مباحث فنی و تکنیکی بوده و دارای قدرت جسمی مناسبی باشد. افردی که دارای ترس از ارتفاع هستند و یا بیماری مغزی و یا ناتوانی جسمی دارند به هیچ عنوان نباید از دستگاه کلایمر استفاده نمایند و حتی جهت نصب آن اقدام کنند.
  • سلامت جسمی چه برای نصاب و چه برای اپراتور
  • در حین کار، اپراتور می بایست حتماً کلاه ایمنی متصل به سیستم Fall areres داشته باشد. کار در ارتفاع نیازمند هوشیاری و سلامت کامل می باشد لذا در صورت کم خوابی یا مصرف دارو های خواب آور استفاده از دستگاه کلایمر ممنوع می باشد.
  • سیستم fall arrest در واقع یک ترمز جلوگیری کننده از سقوط اپراتور از روی پلت فرم می باشد کهبا اتصال به یک رشته سیم بکسل یا طناب مخصوص، اپراتور را به سازه اصلی ساختمان در روی بام وصل می نماید  و از سقوط اپراتور حتی در صورت سقوط پلت فرم جلوگیری می نماید.
  • قبل از کار اپراتور می بایست کلیه نکات دفترچه راهنما را به دقت مطالعه و آموخته باشد
  • قبل از کار، دستگاه بازرسی شود و قسمت های مربوطه شرح داده شود
  • قبل از کار دستگاه کلایمر می بایست توسط افراد واجد الشرایط بازرسیی شده و صحت و سلامت کار کرد آن بررسی گردد. استفاده از کلایمر می بایست مطابق قوانین ایمنی مربوط انجام گیرد و اپراتور باید محدودیت های توانایی خود و دستگاه را در نظرداشته باشد.
  • نباید اضافه بار به دستگاه کلایمر تحمیل گردد و باید مطابق مشخصات درج شده بر روی پلاک که روی دستگاه تعبیه شده وزن تحمیل گردد. ظرفیت دستگاه شامل وزن اپراتور ها و تجهیزات آن ها می باشد. وزن می بایست بطور یکنواخت روی کفی پلت فرم تقسیم گردد.
  • اگر طول بازوی محرک (out reach = فاصله تکیه گاه تا نوک بازوی نگهدارنده پلت فرم) بیش از حد استاندارد باشد ظرفیت مفید دستگاه می بایستیی کاهش یابد.
  • کار در هنگام سرعت وزش باد ممنوع است و اگر سرعت باد زیاد باشد تاثیر آن بر روی عملکرد پلت فرم می بایست در نظر گرفته شود.
  • وزنه ههای تعادل که بر جای مخصوص خود در سازه های بالای ساختمان قرار میگیرد وظیفه ایستایی و یا گشتاور پایداری را برای حفظ استاتیک و جلوگیری از واژگونی و همچنین امنیت کلایمر را بر عهده دارد.
  • نحوه محاسبه میزان این وزنه ها بر اساس فرمول خاصی محاسبه می شود که در زیر آمده است باید دارای safety factory یا ضریب ایمنی حداقل 3 باشد. اما برای بار گذاری وزنه ها روی بام حداقل باید معادل 2 برابر گشتاور واژگونی حاصله از وزن خالص مکانیسم بالاکشی شامل سیم بکسل، موتورها، پلت فرم، وزنه های ترمز safety lock، بار زنده روی پلت فرم، میزان بار دینامیکی و همچنین نیروی باد باشد.
  • در حین کار قطعات متحرک موتور و ترمز ها نباید توسط اپراتور ها لمس شوند.
  • دو طرف پلت فرم نباید نسبت به یکدیگر بیشتر از 15 سانتی متر اختلاف سطح داشته باشند و می بایست بلافاصله تراز گردند در غیر اینصورت این ناترازی بر روی عملکرد ترمز ها تاثیر منفی گذارده و کارکرد آنها را مختل می کند.
  • اپراتور همواره باید به شرایط عملکرد پلت فرم دقت نماید و هرگونه خطر بالقوه ای را که در مسیر حرکت پلت فرم و یا بر روی موتور ، ترمز ، جعبه برق و سایر قسمت ها ممکن است وجود داشته باشد را برطرف نماید.
  • استفاده از وسایل الکتریکی زیر توان 800 وات از داخل پلت فرم و یا استفاده از پریز جعبه برق میسر است، اما وسایل الکتریکی بالای 800 وات می بایست توسط منبع جریان برق جداگانه(خارج از پلت فرم) تغذیه گردد.
  • کار در نزدیکی دکل های برق.......
  • اگر پلت فرم در نزدیکی خطوط انتقال نیروی برق فشار قوی کار میکند، اپراتور می بایست فاصله ایمن لازم بین پلت فرم و کابل برق فشار قوی را رعایت نماید. این فاصله حداقل برابر ...... متر می باشد. کلیه قوتنین محلی در زمینه الکتریسیته می بایست توسط اپراتور رعایت گردد.
  • وقتی پلت فرم آویزان است، اپراتور ها مجاز به دمونتاژ کردن ادوات و قطعات کلایمر مخصوصاً موتور ها، ترمز ها و یا باز کردن سیم بکسل ها نمی باشند.
  • در صورت قطع برق یا خرابی در عین حفظ خونسردی و آرامش باید هر چه سریعتر به تکنسین مجاز و یا شماره تلفن درج شده بر روی کلایمر جهت برطرف کردن نقص تماس گرفته و در صورت نیاز مراجعه نمایند.
  • برنامه یازدید های دوره ای رعایت شود.
  • در صورت قطع برق با اهرم پایین بیاد.
  • استفاده از دستگاه کلایمر در شرایط جوی نامساعد مانند برف و باران و کولاک و یا تند باد با سرعت بیش از 12 متر بر ثانیه همچنین در رعد و برق به شدت ممنوع می باشد.
  • طول پلت فرم مهم است و طول پلت فرم در محاسبات وزنه ها باید مورد محاسبه قرار گیرد.....
  • طول پلت فرم بر اساس ظرفیت موتور ها و مقدار طول بازو یا عرشه محرک نعیین شده و نمی بایست بیش از ظرفیت مجاز بارگیری شود (هر متر مربع کف پلت فرم صرف نظر از ظرفیت موتور ها تا 150 کیلو گرم مجاز به بار گیری می باشد)
  • پلت فرم دو طبقه باید حداقل توسط دو نفر اپراتوری شوند.

استفاده از نردبان، چهار پایه و یا سکوی اضافه روی پلت فرم حین کار جهت دسترسی بالاتر مجاز نمی باشد.

پیاده یا سوار شدن به پلت فرم باید حتما از روی زمین و صورت پذیرد لذا سوار و پیاده شدن از روی بام ، از پنجره و یا پپلت فرم دیگر بدلیل وجود ارتعاشات پلت فرم و عدم ایستایی به هنگام آویز بودن و احتمال بروز عدم تعادل، ممنوع می باشد. مگر در شرایط بحرانی و اضطراری با رعایت شدید نکات ایمنی لازم مربوط به کار در ارتفاع.

استفاده از دستگاه کلایمر بعنوان کاربری آسانسور و یا استفاده بعنوان جابجایی بار به طبقات بصورت مداوم به شدت ممنوع می باشد.

کوپل کردن پلت فرم ها به هم و آویزان کردن آنها و نیز استفاده از دو موتور برای دو سبد کوپل شده و متصل شده به هم بشدت ممنوع می باشد.

اگر سیم بکسل اصلی  مربوط به موتور کشنده بطور ناگهانی پاره شود و یا صدای غیر متعارف از موتور ها شنیده شود اپراتور ها ضمن حفظ خونسردی می بایست پلت فرم را متوقف کرده و آن را بلافاصله فرود آورده و تخلیه نمایند.

در صورت خرابی دستگاه به هیچ عنوان توسط افراد دیگر نبایستی باز گردد چرا که از سیستم استاندارد خارج خواهد شد لذا خرابی دستگاه صرفا فقط می بایستی توسط تکنسین های مجاز شرکت بر طرف گردد.

محوطه روی زمین زیر دستگاه کلایمر آویزان شده و در حال کار که Falling zone گفته می شود می بایستی با علائم هشدار دهنده مانند نوار خطر و یا کله قندی مشخص و اعلام خطر گردد و در صورت نیاز محصور و از تردد افراد در آن ناحیه جلوگیری شود. این علائم باید طوری نصب شوند که کاملاً قابل رویت بوده تا فاصله ایمن از ناحیه کار حفظ شود.

جهت افزایش تعادل و ایستایی هنگام آویز بودن و وزش نسیم ملایم، از بستن و پوشاندن پلت فرم توسط پارچه ها و یا گونی خودداری نمایید در غیر اینصورت باعث افزایش نوسان پلت فرم هنگام وزش نسیم و آویزان بودن می شود.

هنگام بازدید از سیم بکسل بازشدن پیچش سیم باید لحاظ شود.

نوع و بافت هر سیم بکسل با هم تفاوت داشته و سیم بکسل هر موتور کلایمر مخصوص بوده و نمی توان  هر سیم بکسلی را صرف دارا بودن ضخامت مناسب وارد هر موتوری کرد. در این مورد و همچنین در خصوص استفاده از هر قطعه یدکی، باید نوع استاندارد و فابریک آن مورد استفاده قرار گیرد.

سیم بکسلی که روغنی و گیریس خورده است و یا زدگی و پاره گی دارد و یا بیش از حد داغ شده باشد و یا بر روی آن زائده جوش یا سیمان باقی مانده باشد و یا بدلایلی از مقاومت آن کم و ضعیف شده باشد و همچنین دارای خمیدگی و شکستگی بیش از حد مجاز باشد به هیچ عنوان نبایستی استفاده شود و باید بلافاصله تعویض شود.

مشخصات سیم بکسل مصرفی برابر ..... است.

قبل از وصل کردن کلکتور نر و مادگی جعبه برق و یا جدا کردن آنها از یکدیگر برق باید قطع شده باشد و کلید های جعبه برق باید در حالت Off باشند. برای جابجایی پلت فرم از یک باند نما به باند دیگر پس از خارج نمودن بکسل های موتور می بایست جریان برق قطع و بعد از نصب کامل در باند بعدی مجدداً وصل گردد.

در طول کار با دستگاه کلایمر ممکن است مواد مختلف از جمله قیر، چسب، رنگ، کاغذ باطله، سیمان و یا هرگونه آلودگی و مواد شیشمایی دیگر وارد موتورها و ترمز ها گردد لذا در پایان کار روزانه اپراتور موظف است پلت فرم را روی زمین نشانده و پس از شل کردن سیم بکسل های موتور عملکرد بازوهای ترمز های اضطراری و محل قفل کردن آنها را بصورت دستی و چشمی چک نماید. تمام مواد زائد را از روی موتور ، ترمز، جعبه برق (علی الخصوص کلید های فرمان) و کف پلت فرم تمیز نموده و سپس برق را قطع و جعبه برق را قفل نماید و برای حفاطت از پلت فرم، موتور ها، ترمزها و جعبه برق از آب باران ، آنها را با پوشاندن توسط پوشش های واتر پروف کاور نمایند.

در روزهای بارانی حتماً نر و مادگی کلکتور جعبه برق که به برق اصلی وصل است باید از هم جدا و یا با کاور های واتر پروف محصور شود.

بطور کلی موتور ها، ترمز ها، جعبه برق و خود پلت فرم و سازه های روی بام پس از شش ماه کارکرد باید توسط فرد آموزش دیده بررسی و سرویس گردند. اما اگر دستگاه خریداری شده شما در محیط نا مناسب تر نظیر نقاط مرطوب یا کار با مواد چسبی و رنگی و شیمیایی و یا کار در بویلر ها و محیط های صنعتی فعال بوده این دوره سرویس باید به 4 ماه تقلیل یابد.

مارک روی ترمز یا موتور که همواره ظرفیت و نوع سیم بکسل مناسب آن را نشان می دهد همواره باید تمیز نگهداشته شود.

بازرسی های دوره ای هر پلت فرم باید در یک دفتر چه موسوم به log book نوشته و ضبط گردد. تا در دوره های بعدی به آنها مراجعه گردد. تکنسین های نگهداری باید قسمت های اصلی هر دستگاه را بطور متناوب و منظم بازرسی و تعمیر نموده و آنها را یادداشت کند.

اگر خرابی خاصی در مورد هر دستگاه کلایمر رخ می دهد، اپراتور موارد مربوط را باید بصورت کتبی به صاحب دستگاه و یا مسئول مربوطه منعکس و او نیز به نوبه خود موارد را باید به تکنسین طرف قرار داد تعمیر و نگهداری ابلاغ نماید.. هرچه گزارش اپراتور دقیق تر باشد عملکرد تکنسین جهت بر طرف نمود عیب نیز دقیق تر و سریعتر می گردد.

کلیه تکنیک های حفاظتی، ملاحظات ایمنی در کارگاه اپراتوری، ایمنی کارگری، ایمنی استفاده از انرژی الکتریکی و وسایل الکتریکی و آتش نشانی در هنگام آتش سوزی و ... می بایست بر اساس قوانین کشوری و محلی رعایت گردد.

بار پذیری سقف ساختمان جهت نصب بازوهای نگهدارنده کلایمر بر روی آن حداقل باید معادل 1500 کیلو گرم بر متر مربع باشد.

حداقل فاصله مجاز بین کلایمر و خطوط برق فشار قوی 10 متر می باشد.

سرعت باد مجاز کار کردن با دستگاه زیر 10 متر بر ثانیه می باشد.

در هنگام کار در روزهای بارانی و برفی و یا مرطوب با قابلیت زنگ زدگی، اپراتور ها، جعبه برق، ترمز ها، موتور ها و سیم بکسل ها باید کاملاً محافظت گردند